Koliko subvencije prejmem ob nakupu električnega vozila?

Slovenski okoljski javni sklad oziroma Eko Sklad že od leta 2015 subvencionira nakup električnih avtomobilov, v zadnjih letih pa so subvencije deležna tudi manjša električna vozila:
e-skuterji, mopedi in motocikli.
Pri Smartelektru vam ob nakupu električnega vozila pripravimo vso potrebno dokumentacijo za prejem subvencije, do katere so upravičene tako fizične, kot pravne osebe. Višine subvencij so v letu 2021 sledeče žal nekaj nižje kot lani (glede na kategorijo vozila in  v višini največ 20% vrednosti vozila):

 

  • 4.500 EUR za vozila kategorije M1;
  • 3.500 EUR za vozila kategorije N1;
  • 1.500 EUR za vozila kategorije L7e;
  • 1.000 EUR za vozila kategorije L6e;
  • 750 EUR za vozila kategorije L3e ali L4e ali L5e (skuterji in motocikli s hitrostjo, višjo od 45 km/h. V naši ponudbi so to: NIU NQi GTS in MQi GT, SuperSoco TC Max in CPX);
  • 500 EUR za vozila kategorije L2e 
  • 300 EUR za vozila kategorije L1e-B (mopedi in skuterji s hitrostjo 25 in 45 km/h).

Za električna kolesa in e-skiroje subvencij Eko Sklada ni.

Vir: Eko Sklad (ekosklad.si)

Kako do subvencije?

Dokumentacijo vam pripravimo pri nas ob nakupu električnega vozila, upravičenega do subvencije, vi pa jo podpisano pošljete na Eko Sklad v tiskani obliki. Eko Sklad vam v približno mesecu dni pošlje odločbo, na podlagi katere vam nato v roku cca 60 dni nakaže znesek v višini subvenije na vaš bančni račun.

NOVOST ZA PRAVNE OSEBE:

Vlogo na nov javni poziv bodo pravne osebe, enako kot fizične, po novem oddale po izvedbi naložbe, torej po nakupu in registraciji vozila.
Informacije o javnem pozivu so na voljo na telefonski številki 01 241 48 20 vsak ponedeljek, sredo in petek med 12. in 14. uro ali po elektronski pošti na naslovu ekosklad@ekosklad.si.

Online oddaja vloge:

Vlogo za subvencijo lahko po novem oddate tudi direktno preko spletne strani EKO SKLADA. Vloga se odda po nakupu električnega vozila.